Страх те е от преговори? Превърни го в хоби. С Тео Шиков.

Мечка Страх Мен Не подкаст
Мечка страх, мен не
Страх те е от преговори? Превърни го в хоби. С Тео Шиков.
Loading
/

Притеснено ли ти е, когато трябва да преговаряш за наем на апартамент? Или когато купуваш кола на старо. Хрумвало ли ти е, че можеш да преговаряте за условията на кредита си, без значение, че в брошурата лихвата е фиксирана?
„Страх ни е да преговаряме по много причини, но всички тези страхове могат да бъдат отработени и превъзмогнати. Почти всичко може да бъде прeдоговорено,“ казва Тео Шиков, гостът ми в този епизод. Днес Тео е съосновател на компания, която предлага продажби като изнесена услуга на клиенти на 3 континента и е част от класацията на Forbes „30 под 30“, но започва да се учи да преговаря, докато живее в Индия и пазарува от сергии с плодове и зеленчуци без цени. С времето превръща изкуството на преговорите в своя професия и хоби.

Преди 6 години Тео, заедно със своите партньори, основава компания – Out2Bound, която предлага продажби като изнесена услуга на IT компании. Клиентите им наемат Out2Bound, ако все още нямат изграден отдел продажби или пък имат, но им трябва допълнителна помощ. Тео е част от класацията на Forbes „30 под 30“, и миналата година със своите партньори основава и SalesPro Academy – програма по продажби и меки умения.

С Тео си говорим за причините, поради които се страхуваме да преговаряме, за стереотипите, с които сме програмирани от малки и как да ги пренашишем.

В епизода, Тео споменава книгата Never Split the Difference на Chris Voss, която аз също горещо препоръчвам. Заглавието на български е Без компромис? Преговаряй така сякаш животът ти зависи от това.

Последвайте ме в Instagram или страницата на подкаста във Facebook.
Много ще се радвам да ми пишете с вашите мисли по темата.

🐻Абонирайте се, за да не пропускате епизод
Spotify: https://spoti.fi/37HZEun
Apple: https://apple.co/3ty633X
Google: https://bit.ly/3JQ03JH


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Къде да ни слушате?