Има ли история, за която си заслужава да умреш? С разследващия журналист Моника Евстатиева

Мечка страх мен не подкаст основна визия
Мечка страх, мен не
Има ли история, за която си заслужава да умреш? С разследващия журналист Моника Евстатиева
Loading
/

Моника Евстатиева е разследващ журналист, работила е за New York Times, а сега е продуцент в Американското национално радио. През 2016 година, заедно с екипа си заминава за Афганистан, за да отразява събитията случващи се там. По време на мисия, колата им попада под обстрел на талибаните и двама от нейните колеги и приятели загиват.
„Страхът е важен, за да оцелееш, но има неща, които са по-важни от страха. Аз съм журналист, имам кауза за която работя, имам смисъл в моя живот, и всичко това е много по-силно от страха,“ казва Моника. Вярва, че е много важно хората да има достъп до обективна информация за случващото се по света и нейната професия и призвание е да го отразява, минимизирайки до колкото е възможно риска.
Говорим си за цената на това да упражняваш професията на разследващ журналист, за живота в Афганистан, който Моника е наблюдавала по време на престоя си там, за това от какво я е страх и от какво не.

Линк към статията на Моника и нейния колега Tom Bowman за събитията в Афганистан след като американската армия се изтегли от държавата: The Afghan Army Collapsed In Days. Here Are The Reasons Why
Линк към други материали на Моника Евстатиева

Последвайте ме в Instagram или страницата на подкаста във Facebook.
Много ще се радвам да ми пишете с вашите мисли по темата.

🐻Абонирайте се, за да не пропускате епизод
Spotify: https://spoti.fi/37HZEun
Apple: https://apple.co/3ty633X
Google: https://bit.ly/3JQ03JH


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Къде да ни слушате?