Изкуствен интелект – въведение. С Георги Костадинов.

Мечка Страх Мен Не подкаст
Мечка страх, мен не
Изкуствен интелект - въведение. С Георги Костадинов.
Loading
/

Темата за изкуствения интелект ви смущава, плаши и не намирате време и енергия да ѝ обърнете внимание? Започнете с този епизод. Гостът ми обяснява на абсолютно достъпен език на какъв принцип работи ChatGPT и новото поколение изкуствен интелект, на което той е представител. Може ли изкуствения интелект да изпитва страх? Кои сфери на живота ни ще бъдат най-силно засегнати? Какво ще се случи с някои професии? Един нож може да убие човек, но може и да нареже храна, за да нахрани десетки други хора. Какво означава това в контекста на изкуствения интелект. И в края на епизода какво можем да направим днес, за да се подготвим за предстоящите промени?

Георги Костадинов е съ-основател  и технически директор на Kelvin Health – компания, която използва изкуствен интелект и термокамери за ранна диагностика и превенция на сърдечно-съдови заболявания, карцином на гърдата и други широко разпространение болести.

Поканих някой, който използва изкуствен интелект за добро, но технологията също така крие големи рискове и несъвършенства, за които ще говорим днес. 

Споделям линк към един от най-интересните епизоди по темата, които съм слушала наскоро, от любимия ми подкаст: Ex-Google Officer Finally Speaks Out on the Dangers of AI! – Mo Gawdat

***

🐻 Ако подкастът ви харесва, абонирайте се за него в любимата си платформа. Това е важно за нас и ни помага да се развиваме.
Spotify: https://spoti.fi/37HZEun
Apple: https://apple.co/3ty633X
Google: https://bit.ly/3JQ03JH

Споделете го с приятел, на който смятате, че ще допадне. Новите епизоди излизат всяка втора сряда (с някой редки изключения през лятото, защото пътуваме, а в Гърция всичко става по-бавно). В сряда на подкаст се сяда.

***


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Къде да ни слушате?