За вътрешния свят на алпиниста Виктор Варошкин

Мечка Страх Мен Не подкаст
Мечка страх, мен не
За вътрешния свят на алпиниста Виктор Варошкин
Loading
/

Виктор Варошкин е катерач, алпинист, и лицензиран спасител при полети с хеликоптер. Изкачил е един от най-трудно достъпните върхове в света – Серо Торе. Оценката на риска, запазване на хладнокръвие в ситуации с опасност за живота са част от длъжностната му характеристика така да се каже. Сблъсквал се е челно със смърта в не една и две ситуации. Сам казва, че в алпинизма смъртта е нещо очаквано. 

В разговора, който предстои да чуете, обаче, историите в планината са по-скоро декор.

“Мъжът е по-лесно разпознаваем като алфа в планината, отколкото в бита,” казва Виктор в интервюто. Смелостта в планината и в ежедневието според него са различни неща. Говорим си за същинските подбуди, поради които се е озовал в планината, за нуждата да получим одобрение, за оправдаването на очакванията—нашите и на другите, които ни тласкат към поемане на абсурдни рискове. Отговаря на въпроса има ли стигма около мъжете и страховете. Говорим си и за обществено натрапените роли, които мъжете са заставени да играят.

***

🐻 Ако подкастът ви харесва, абонирайте се за него в любимата си платформа:
Spotify: https://spoti.fi/37HZEun
Apple: https://apple.co/3ty633X
Google: https://bit.ly/3JQ03JH

Ще бъде чудесно, ако го споделете с приятел, на който смятате, че ще допадне. Новите епизоди излизат всяка втора сряда, защото в сряда на подкаст се сяда.

***


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Къде да ни слушате?