Да се преместиш със семейството си в Исландия – с Венета Хитрова (EdgyCuts)

Мечка Страх Мен Не подкаст
Мечка страх, мен не
Да се преместиш със семейството си в Исландия - с Венета Хитрова (EdgyCuts)
Loading
/

Първи впечатления от първите 6 месеца живот в Исландия, където природата е неустоима притегателна сила, училищната система е коренно различна, децата играят на воля навън, на родителите им е спокойно, а българите оказва се – сме супер!

Вени и мъжът ѝ Веско отдавна мечтаят да живеят в Исландия. И така след много пътувания до там и един едно-месечен тестови период се преместват, заедно с дъщеря си Кайра, миналата есен. Шест месеца по-късно си говоря с Вени за оправданите и разминатите очаквания, за някои развенчани митове, за исландците и българите, за коренно различния  подход към децата в исландските училища, опитваме се да дефинираме какво означава “спокоен живот”, и за важността от това да сме по-гъвкави в убежденията си.

Вени е фотограф, а аз съм голям фен на работата ѝ. Ето една от историите, които тя разказва за Исландия чрез снимките си.

Линк към Instagram профила ѝ

Вени, Веско и Кайра.

***

🐻 Ако подкастът ви харесва, абонирайте се за него в любимата си платформа:
Spotify: https://spoti.fi/37HZEun
Apple: https://apple.co/3ty633X
Google: https://bit.ly/3JQ03JH

Ще бъде чудесно, ако го споделете с приятел, на който смятате, че ще допадне. Новите епизоди излизат всяка втора сряда, защото в сряда на подкаст се сяда.

***


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Къде да ни слушате?