За мен

Правя сто неща, възторгвам се от нещо ново, до степен, в която ставам досадна на приятелите си. След няколко седмици се е появило друго, което ми е точно толкова интересно.

Един ден си казах, че не може така да продължавам. В нищо не съм достатъчно добра. И как да стана при положение, че се разпилявам в сто посоки. Реших да се фокусирам върху едно от безбройните си хобита. Да се обера, да се отдам на едно нещо и да видя какво ще излезе. Нищо добро не излезе.

Авторката на Refuse to Choose, книга след която много ми олекна, нарича хора като мен и предполагам някои от вас — скенери. И казва, че това, за което се бях затръшкала, ни е силата. И по-добре да я прегърнем — любопитството, разнородните интереси и страстта, с която се впускаме в тях. Когато изоставяме някоя тема, не е защото нямаме дисциплина да продължим, а защото сме си взели каквото ни е трябвало. И ако днес интересите, работата и хобитата ни изглеждат съвършено несвързани, да не го мислим. Един ден всичко, което ни е палило, на което сме отделяли време, мисъл и енергия ще се сглоби и ще си дойде на мястото. И ще видим нишката, по която сме вървели през цялото това време.

Този подкаст за мен е една такава сглобка. Темата дойде от дневниците ми, форматът пасва идеално на немлъкващата ми уста, идеите са се оформили в безкрайни часове разговори с приятели, че даже съм работила в радио преди 20 години и се чувствам естествено пред микрофона. Но в сърцевината стои нуждата ми да осмислям опита си и да го предавам под една или друга форма.

Въпросът как някои хора правят необикновено смели неща винаги ме е интригувал. Вярвам, че смелостта не е качество, което едни имат, а други не. По-скоро е качество, което се развива с тренировки, като всяко друго. Интервюирам безстрашни хора, за да разбера как култивират смелостта в себе си.

За работата, която много ми помага да живея както искам:
The Indigitals е агенция за маркетинг за софтуерни компании, коятo основахме преди няколко години с моите партньори Антония и Момчил.
Преподавам в програмата по дигитален маркетинг в Telerik Academy. А на компанията Telerik, придобита по-късно от Progress, и в която работих 9 години дължа много от ценните си уроци и някои от най-добрите си приятели.

Последвайте ме в Instagram или страницата на подкаста във Facebook.
Много ще се радвам да ми пишете с вашите мисли по темата.

🐻Абонирайте се, за да не пропускате епизод
Spotify: https://spoti.fi/37HZEun
Apple: https://apple.co/3ty633X
Google: https://bit.ly/3JQ03JH

До скоро в слушалките!